Nemţeanul Dănuţ Andruşcă validat pentru funcţia de Ministru al Economiei

Admin
de Admin ianuarie 29, 2018 14:35

Astăzi, 29 ianuarie, au început audierile celor propuşi pe lista de miniştri ai cabinetului Dăncilă. Nemţeanul Dănuţ Andruşcă a fost validat la Ministerul Economiei de comisia de specialitate  cu 42 de voturi pentru, 18 împotrivă și nicio abținere.

Om de afaceri, Dănuţ Andruşcă are 49 de ani şi este originar din Vânători – Neamţ. A absolvit Liceul “Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În 2012 a intrat în politică şi a devenit consilier în Ministerul Economiei, de unde a fost desemnat director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin. A fost director al Cupru Min SA şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Conversmin SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei.

În 2016 a obţinut un fotoliu de deputat din partea PSD Neamţ. El este vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentant în comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Regmenemtare în domeniul Energiei.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor se va întruni astăzi, la ora 15.00, în sesiune extraordinară. Pentru a fi învestit, guvernul Dăncilă are nevoie de voturile a 233 de parlamentari.


Admin
de Admin ianuarie 29, 2018 14:35
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget