Muniţie neexplodată din Al Doilea Război Mondial descoperită în comunele Brusturi şi Păstrăveni

Admin
de Admin octombrie 1, 2018 13:11

28.09 munitie neexplodata_Brusturi - Poiana 2Vineri, 28 septembrie, în jurul orei 13:45, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență “112”, despre faptul că, în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, a fost descoperită muniţie neexplodată.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat o lovitură de aruncător cal. 60 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 21 de ani, cu ajutorul unui detector de metale

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 1500 metri pătrați şi a mai descoperit o lovitură de aruncător cal. 60 mm, o lovitură de aruncător cal. 50 mm şi cinci cartuşe cal. 7.62 mm provenite din Al Doilea Război Mondial.

 

Duminică, 30 septembrie, la ora 13:34, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență “112”, despre faptul că, un bărbat de 33 de ani a descoperit mai multe elemente de muniţie neexplodate în albia râului Moldova, pe raza satului Lunca Moldovei, comuna Păstrăveni.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat cinci lovituri acuplte de artilerie cal. 75 mm, provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 metri pătrați şi a mai descoperit o lovitură acupltă de artilerie cal. 75 mm, provenită tot din Al Doilea Război Mondial.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  1. să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Admin
de Admin octombrie 1, 2018 13:11
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!