Mihaela Cosma, mențiune la Concursul național de artă plastică ”Ion Irimescu”

Admin
de Admin martie 6, 2020 13:24

Lucrarea Marina de Mihaela CosmaCentrul Cultural „Bucovina”, prin Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, a organizat recent cea de a XIII-a ediție a Concursului naţional de artă plastică în memoria marelui artist al zonei.

Concursul s-a desfăşurat pe două secțiuni – pictură și grafică. Vernisajul expoziției de final și premierea concurenților a avut loc joi, 27 februarie 2020.

Competiţia la care s-au înscris patruzeci şi unu de concurenți, din optsprezece județe ale țării cuprinde în palmaresul acestei ediţii un nume care a reprezentat Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ. Mihaela Cosma, cursantă (în primul an) a clasei pictorului Radu Macavei, a obţinut, la secţiunea grafică, Menţiune pentru creaţia intiulată „Marină”.

Fericită de rezultatul obţinut, mai ales că e la început de drum artistic, Mihaela Cosma a declarat: „Am primit un mărțișor unicat. Ma bucură enorm și îi mulțumesc domnului profesor Radu Macavei pentru că a avut încerdere în talentul meu redescoperit târziu. La început, demult, au fost încurajările domnului profesor Dumitru Florea de la Școala generală nr. 3 de care mi-am adus aminte când am decis să trec pragul Școlii Populare de Artă din Piatra-Nemț. Domnului Macavei îi revine însă meritul de a-mi fi mobilizat, cu răbdare, resurse pe care le credeam uitate în… amintiri din copilărie.”

În final, mai menţionăm că la Suceava juriul a fost alcătuit din personalităţi în domeniul artelor plastice: lector univ. dr. Oana Ruxandra Hrișcă – Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (preşedintele comisiei); Lucia Pușcașu – artist plastic, membru U.A.P. filiala Suceava; Niculai Moroșan – profesor Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, președinte filiala U.A.P. Suceava; Mihai Pânzaru-PIM – caricaturist, membru U.A.P. filiala Suceava; Ion Băițan – director Școala de Arte „Ion Irimescu”.


 

Admin
de Admin martie 6, 2020 13:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns