Măsurile care se vor lua în municipiul Piatra Neamț după 15 mai

Admin
de Admin mai 14, 2020 21:00

Măsurile care se vor lua în municipiul Piatra Neamț după 15 mai

Autoritățile locale au stabilit măsurile care se vor aplica, în perioada stării de alertă, în municipiul Piatra-Neamț:

Astfel, începând cu data de 15 mai, se vor deschide:

  • Parcurile publice, Ștrandul municipal – cu excepția locurilor de joacă, a zonelor de bazine și grătare care rămân închise, Stadionul municipal pentru sporturi individuale, inclusiv pentru alergarea liberă a pietrenilor pe pista de atletism , Bazarul din strada Muncii, parcul Zoo. Pentru toate aceste obiective care se redeschid începând cu data de 15 mai se vor aplica măsuri speciale pentru prevenirea infectării populației (dezinfecția periodică, distanțarea socială, limitarea numărului de persoane care au acces simultan etc).
  • Clădirea Forum Center se va deschide pentru toate activitățile permise prin Legea privind unele măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, adoptată de parlament.
  • Rămân închise deocamdată: locurile de joacă, Sala Polivalentă (până la noi reglementări din partea Ministerului Tineretului și Sportului), Baia Comunală (zonele de piscină, saună și fitness), creșele, precum și cele două centre sociale de zi pentru copii.
  • Telegondola va rămane închisă, este în discuție posibilitatea repornirii începând cu ultimul weekend din luna mai, cu respectarea unor măsuri speciale de protecție a călătorilor.
  • Referitor la unitățile de învățământ, am avut o discuție aplicată la Inspectoratul Școlar General al Județului Neamț cu domnul Mihai Obreja. ISG Neamț va transmite fiecărei unități școlare setul de măsuri de protecție care trebuie aplicate, conform reglementarilor luate la nivel național, pentru perioada 2-12 iunie în care elevii din clasele terminale revin la școală. Va fi monitorizat modul în care sunt aplicate aceste măsuri. Primăria Piatra-Neamț va asigura resursele financiare necesare fiecărei unități școlare pentru implementarea măsurilor de protecție dispuse. În acest sens, chiar în această perioadă centralizăm solicitările venite de la fiecare unitate școlară din municipiul Piatra-Neamț, urmând să facem alocările bugetare necesare.
  • Referitor la transportul public de persoane, care în municipiul Piatra-Neamț și localitățile limitrofe este gestionat de ADI URBTRANS, am discutat cu directorul URBTRANS, domnul Ion Cucoreanu. A fost transmis operatorilor de transport persoane și s-a solicitat acestora implementarea setului de măsuri stabilite de la nivel național pentru protejarea publicului călător împotriva infectării cu noul coronavirus. ADI Urbtrans va face verificări în teren referitoare la aceste aspecte, va monitoriza modul în care se desfășoară transportul public de persoane începând cu data de 15 mai și va interveni asupra programului de transport și a numărului de mijloace de transport aflate în operare ori de câte ori va fi necesar, pentru a asigura un transport public de persoane fără riscuri pentru călători. Fac un apel și la publicul călător să respecte măsurile specifice de prevenire a infectării atunci când se deplasează cu mijloacele de transport în comun.

”Dragi pietreni! Astăzi se încheie starea de urgență instituită la nivelul întregii țări. Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles importanța respectării măsurilor de protecție și a deciziilor luate de autorități. Va fi instituită starea de alertă și urmează o nouă etapă importantă în aceasta criză generată de coronavirus, etapă în care sunt relaxate măsurile stabilite de autorități. Dar, trebuie sa fim conștienți de faptul că pericolul infectării încă există și virusul ne poate îmbolnăvi în orice moment. Haideți să ne comportăm în așa fel încât să ne protejăm cât mai bine atât pe noi, cât și pe semenii noștri, pentru ca numărul infectărilor să scadă și să putem reveni cât mai curând la o viata normală! Vom reîncepe să ne bucurăm de natură, de vremea caldă de afară, dar vă rog să respectați distanțarea socială și să purtați masca de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și, preventiv, chiar și în alte locuri aglomerate. Este foarte important să continuăm să fim responsabili. Prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus va depinde în continuare, cel mai mult, de fiecare dintre noi. Vă doresc multă sănătate tuturor!”, a declarat primarul Dragoș Chitic.


Admin
de Admin mai 14, 2020 21:00
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns