Măsuri pentru limitarea cozilor la ghișeele din Primăria Piatra Neamț

Admin
de Admin septembrie 16, 2021 12:05

Măsuri pentru limitarea cozilor la ghișeele din Primăria Piatra Neamț

Primăria Piatra Neamț vine în sprijinul cetățenilor care apelează la serviciile instituției. Astăzi, pentru o perioadă experimentală de 30 zile, a fost introdus un sistem electronic de ordonare a cozilor, prin eliberarea unui bon de ordine şi afişarea ordinii de eliberare, la Biroul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei (camera 20), precum și la toate ghişeele Direcției Taxe și Impozite și Direcției de Evidență a Persoanelor.

Scopul introducerii acestui sistem are în vedere crearea unui mod de lucru modern și civilizat de gestionare a așteptării persoanelor, prin fluidizarea relației de la nivelul ghișeelor.

Dispozitivul touchscreen este poziționat la intrarea în instituție și, în funcție de serviciul solicitat de cetățean, îi eliberează acestuia un bon de ordine.

Pe bonul de ordine sunt trecute următoarele informații utile: numărul de ordine pentru domeniul selectat, numărul ghișeului la care cetățeanul urmează să fie chemat, câte numere de ordine sunt eliberate și neoperate până la acel moment pe domeniul selectat, data și ora. Cu bonul de ordine, cetățenii trebuie să urmărească ecranul TV din sală care afișează ordinea de repartizare la ghișee.

La biroul Relatii cu publicul din cadrul Primăriei Piatra-Neamț a fost instalat și un aparat multifunctional care eliberează formulare tipizate respectiv cereri sau declarații necesare pentru accesarea serviciilor publice.

Andrei Carabelea: „Soluția găsită este eficientă, ușor de utilizat și implementată deja în mai multe municipii din țară. Sistemul electronic de emitere a bonurilor a fost gândit pentru a reduce considerabil timpii de așteptare la ghișee, asigurând fluidizarea primirii și soluționării solicitărilor cetățenilor. În contextul epidemiologic actual, această soluție este o măsură de prevenție suplimentară împotriva răspândirii virusului COVID-19.”


Admin
de Admin septembrie 16, 2021 12:05
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns