Măști de unică folosință pentru medicii de familie

Admin
de Admin aprilie 9, 2020 21:09

Măști de unică folosință pentru medicii de familie

Începând cu data de 7 aprilie 2020, un număr de 1.121.800 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate către medicii de familie, prin intermediul filialelor județene cu care aceștia se află în contract.

Conform Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, măștile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) către CNAS pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară din întreaga țară.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribuția măștilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil.

În acest sens, în zilele de 9,10 și 13 aprilie, medicii de familie vor fi contactați de reprezentanții CAS Neamț, în vederea primirii măștilor respective.

Medicii de familie, chiar daca acordă consultații telefonice, se pot afla și în situația de a se întâlni cu pacienții care nu dispun de mijloace electronice, email, în special în mediul rural.

”Echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezintă o parte din donația de 4.150.000 de măști chirurgicale pe care SC Dante International SA (eMAG) a direcționat-o către IGSU, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru funcționarea statului în această perioadă dificilă”, se precizează într-un comunicat al CNAS.


Admin
de Admin aprilie 9, 2020 21:09
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns