Majorat întrerupt de polițiști la Tupilați

Admin
de Admin noiembrie 8, 2020 12:31

Majorat întrerupt de polițiști la Tupilați

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 100 de polițiști și polițiști locali, precum și reprezentați ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 134 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 86 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.108 persoane.

Echipele de control au depistat 185 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, o sancțiune contravenționale a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 7.500 de lei.

Pe parcursul derulării acţiunilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (majorat) în incinta unui local public din Tupilați, la care participau aproximativ 20 de persoane.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, evenimentul fiind întrerupt de forțele de ordine.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în cuantum de 3.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 


Admin
de Admin noiembrie 8, 2020 12:31
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget