ISU Neamţ: Misiuni de stingere incendii perioada 9-10 decembrie

Admin
de Admin decembrie 11, 2017 13:55

Sâmbătă, 9 decembrie 2017, în jurul orei 13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Grumăzeşti, sat Topoliţa. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 1000 snopi de coceni şi cca. 500 kg fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Tot sâmbătă, în jurul orei 22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat despre producerea unui incendiu la un tomberon de deşeuri în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Cuza Vodă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 200 kg deşeuri.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii închise”.

Sâmbătă, în jurul orei 23, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat despre producerea unui incendiu la acoperişul unei hale de depozitare, aparţinând unui operator economic, în municipiul Piatra Neamţ, str. Ion Păun Pincio. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

În urma evenimentului au ars 100 mp şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă şi cca. 15 ml iluminator din policarbonat. Intervenţia pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,mod de operare greşit al unui arzător cu flacără”.

Duminică, 10 de decembrie, în jurul orei 13, a fost anunţat un incendiu la un tomberon de deşeuri în municipiul Piatra Neamţ, str. Progresului. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

În urma evenimentului a ars un tomberon din PVC.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Noaptea trecută,în jurul orei 3, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în comuna Pânceşti, sat Ciurea. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi din interiorul sobei de încălzire.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului necurăţat”.


Admin
de Admin decembrie 11, 2017 13:55
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]