Înmormântări cu maxim 8 persoane, deplasare la serviciu în afara localității cu adeverință sau legitimație

Admin
de Admin mai 18, 2020 18:37

Înmormântări cu maxim 8 persoane, deplasare la serviciu în afara localității cu adeverință sau legitimație

România a intrat, din 15 mai, în stare de alertă, instituită printr-o decizie a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU).

Astăzi, 18 mai,, membrii guvernului Orban s-au reunit în ședință și au adoptat “hotărârea privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Astfel, în perioada starii de alertă, la evenimentele private (nunți, botezuri, înmormântări) nu pot participa mai mult de 8 persoane. Anterior, Guvernul stabilise că se pot organiza evenimente cu participarea a cel mult 16 persoane. Persoanele trebuie să respecte regulile de distanțare socială.

O altă modificare prevede că, pentru deplasarea la serviciu în afara localității, se poate folosi adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

“La solicitarea personalului institutiilor abilitate cu exercitarea controlului respectarii interdictiei prevazute la pct. 2, pentru justificarea deplasării în afara localității persoanele prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberata de angajator ori o declarație pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, completată în prealabil”, se precizează în document.


Admin
de Admin mai 18, 2020 18:37
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]