Incendiu puternic la Spitalul Matei Balș din capitală. 4 pacienți au decedat.

Admin
de Admin ianuarie 29, 2021 09:49

Incendiu puternic la Spitalul Matei Balș din capitală. 4 pacienți au decedat.

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală.

A fost activat planul ROȘU, au fost mobilizate 24 echipaje de pompieri, între care 4 echipaje de descarcerare și 10 microbuze pentru transport persoane. Salvatorii militari au localizat și lichidat incendiul care se întindea pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Au fost afectate 4 saloane.

Conform reprezentanților ISU și ai Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp din cauza intoxicării cu dioxid de carbon.

Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, la această oră nu mai sunt pacienţi în stare criticã sau pacienţi cu arsuri.

Toți pacienții internați pe secție erau conectați la oxigen și sunt infectați cu COVID-19, în stadiu mediu spre sever. Dintre aceștia, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 din 102 pacienţi.

Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. La anchetă vor participa și specialişti de la INSEMEX Petroşani care au participat și la investigațiile după incendiile de la Colectiv și spitalul din Piatra Neamț.

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, conform declarațiilor secretarului de stat Raed Arafat.

sursa foto: Digi24


Admin
de Admin ianuarie 29, 2021 09:49
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns