Incendiu puternic la o fabrică de lemn din Tg. Neamț

Admin
de Admin iunie 17, 2021 12:57

Incendiu puternic la o fabrică de lemn din Tg. Neamț

Ieri seară, în jurul orei 23:25, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o hală a unui operator economic, producător de lemn termotratat, din orașul Târgu Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

La ajungerea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la materialul lemnos din interiorul unui cuptor tehnologic și la acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la materialul lemnos depozitat în incinta halei.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

Au ars aproximativ 24 mc de material lemnos, 160 mp din acoperișul construcției (construit din astereala din lemn cu învelitoare din tablă) și s-au deteriorat 200 mp din acoperiș.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, ca urmare a unei erori produse în sistemul de monitorizare a cuptorului tehnologic.

Nu au fost înregistrate victime.

Intervenția a avut un grad ridicat de risc deoarece în interiorul halei exista o conductă de gaz, ce se afla în imediata apropiere a locului producerii incendiului, dar și din cauza fumului degajat.


Admin
de Admin iunie 17, 2021 12:57
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget