Incendiu la o unitate economică din Tg. Neamţ

Admin
de Admin iulie 16, 2018 14:42

Sâmbătă, 14 iulie, în jurul orei 19:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență “112”, despre producerea unui incendiu la un operator economic, în piaţa din oraşul Târgu Neamţ, str. Mihai Eminescu.

La locul indicat s-au deplasat şase echipaje de pompieri militari cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime și o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț şi Piatra Neamţ, încadrate cu patru ofiţeri şi 29 de subofiţeri, fiind sprijiniți și de cinci voluntari din cadrul SVSU Târgu Neamţ.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  • Bunuri materiale din interiorul spaţiului comercial cu o suprafaţă de cca. 60 metri pătraţi, două congelatoare, un frigider, o maşină de spălat, instant gaz, aparat de cafea, grătar electric, şi alte bunuri electrocasnice, lambriu, instalaţie electrică, tâmplărie PVC, tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafaţă de cca. 120 metri pătraţi.
  • Incendiul s-a propagat un alt operator economic unde au ars: acoperişul realizat din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, tavanul realizat din bârne de lemn cu plăci de rigips pe o suprafaţă de cca. 60 metri pătraţi şi s-au degradat trei vitrine frigorifice, casa de marcat, două cântare electronice, maşina de tocat carne, boiler electric şi documente.
  • Incendiul s-a propagat şi la un alt operator economic unde au ars: acoperişul şi mansarda clădiri realizate din lemn pe o suprafaţă de cca. 200 metri pătraţi, bunuri din interiorul spaţiului, tavanul din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi.
  • La hala pieţei au ars acoperişul construit din astereală de lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi şi s-a degradat acoperişul halei pe o suprafaţă de aproximativ 700 metri pătraţi.

Bunuri salvate: șase buncăre în care erau stocate aproximativ 300 de tone de grâu, clădirea învecinată și un șopron de depozitare materiale.

Operațiunile de stingere au durat aproximativ 2.5 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un conductor electric defect”.

Nu s-au înregistrat victime.

sursa foto: ziartarguneamt.ro


Admin
de Admin iulie 16, 2018 14:42
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]