Incendiu extins de la o magazie de lemne, în com. Alexandru cel Bun

Admin
de Admin februarie 6, 2018 15:56

Luni, 5 februarie, în jurul orei 14:00, s-a produs un incendiu la o magazie de lemne în satul Bistrița, comuna Alexandru cel Bun. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD (EPA).

În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea se manifesta cu flacără deschisă la nivelul magaziei de lemne, existând pericolul extinderii la casa de locuit.

Timp de aproximativ 3 ore și 30 de minute, pompierii militari pietreni au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, fiind sprijiniți de doi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Alexandru cel Bun.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars: – magazia, cu o suprafață de cca. 60 mp., construită din beton și cărămidă, cu acoperiș realizat din lemn cu învelitoare din carton; – un autoturism, radiat din circulație, aflat în magazie; – 8 mc. lemn de foc, 1 mc. scândură, cca. 800 kg rumeguș depozitat în saci, un motor electric, tâmplărie termopan. Incendiul a deteriorat acoperișul casei de locuit pe o suprafață de cca. 10 mp., aproximativ 10 mp. izolație polistiren, două uși și 3 geamuri din lemn.

“Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o magazie, care ulterior s-a propagat şi la o altă anexă. Am intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, zece subofiţeri. La sosirea noastră, incendiul se manifesta violent datorită cantităţii mari de materiale combustibile”, a declarat comandantul de echipaj, plt. maj. Buruiană Cătălin

Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “fumatul în locuri nepermise”.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.


Admin
de Admin februarie 6, 2018 15:56
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget