Inaugurarea primei case de tip familial ”Felicia” pentru copiii din centrul de plasament ”Elena Doamna”

Admin
de Admin mai 21, 2019 14:09

Fundația Hope and Homes for Children și Kaufland România au inaugurat astăzi, 21 mai, începând cu ora 11:00, casa de tip familial „Felicia”, prima dintre cele trei case dezvoltate de Fundație și Kaufland România în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna” din Piatra Neamț. 12 copii din acest centru s-au mutat în casă la finalul lunii aprilie.

La inaugurare au participat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, Cristina Păvăluță, director Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România și Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud.

Construcția casei de tip familial „Felicia” a fost demarată în anul 2018 în contextul parteneriatului strategic dintre Hope and Homes for Children și compania Kaufland România, pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean Neamț.

Aceasta este cea de-a o sută șasea casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children în România. Atunci când Fundația închide un orfelinat, copiii care au nevoie de îngrijire specializată și cei pentru care reintegrarea în familie și asistența maternală nu sunt posibile sunt mutați în case de tip familial. Casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Într-o astfel de casă trăiesc maximum 10-12 copii care se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viața independentă. Odată cu finalizarea construcției și darea în folosință, Hope and Homes for Children donează casele de tip familial partenerului cu care colaborează, în acest caz DGASPC Piatra Neamț, dar continuă să aplice planurile de acomodare, pregătite împreună cu membrii de personal pentru fiecare copil în parte și să monitorizeze, pe termen lung, copiii și membrii de personal pentru a se preîntâmpina proactiv eventualele probleme.


Admin
de Admin mai 21, 2019 14:09
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.