Impresii de la Zilele Bibliotecii Județene ”G. T. Kirileanu”

Admin
de Admin noiembrie 18, 2019 13:28

Ediția 2019 a  Zilelor Bibliotecii „G.T. Kirileanu“ Neamț s-a încheiat vineri, 15 noiembrie, după ce au fost parcurse cele peste 25 de evenimente, majoritatea constând în lansări de carte și conferințe, în ambianța salonului de prezentare de carte, a prezentării de produse, accesorii și consumabile pentru biblioteci, a expozițiilor de pictură, a târgului de științe, sesiunile de comunicări științifice profesionale, la care au participat numeroși manageri și bibliotecari de la bibliotecile publice din țară și din Republica Moldova.

„Evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu» Neamț s-au desfășurat sub semnul Anului Cărții în România și coincidența face ca, noi, aici, în Neamț, să marcăm și 150 de ani de lectură publică. Astăzi, bibliotecile publice și-au asumat un rol activ în afirmarea tradițiilor și valorilor locale. Politicile culturale trebuie să devină o componentă cheie a strategiei de dezvoltare comunitară. Este o mare bucurie pentru noi că ați venit într-un număr așa de mare pentru a ne fi alături fapt pentru care vă mulțumim“, a precizat Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene  „G.T. Kirileanu“ Neamț.

„Ne bucură faptul că, alături de breasla bibliotecarilor din țară, au fost prezente atât de multe persoane care onorează aceste manifestări culturale, profesionale și educative. Am avut un schimb de bune practici, am putut învăță fiecare de la fiecare și astfel vom putea duce către comunitățile noastre reușitele fiecărei biblioteci. Este un lucru esențial, deoarece numai prin acest mod, bibliotecile s-au putut adapta 3.000 de ani la necesitățile comunităților pe care le deserveau. Vivat, crescat, floreat, la 150 de ani de la debutul lecturii la Piatra-Neamț!“, a spus Dragoș Adrian Neagu, manager al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila și vicepreședinte A.N.B.P.R.

„Neamțul, Gorjul sunt județele care au o echipă foarte bună de bibliotecari. Să nu uităm că oamenii sunt cei mai importanți într-o structură de acest fel.  La Mulți Ani și felicitări pentru tot ce faceți!“, a transmis dr. Daniel Nazare, manager al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov.


Admin
de Admin noiembrie 18, 2019 13:28
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]