Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) va fi obligatoriu din 20 decembrie

Admin
de Admin decembrie 15, 2021 14:01

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) va fi obligatoriu din 20 decembrie

Guvernul a aprobat astăzi Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), document care se va aplica din 20 decembrie. Formularul va trebui completat de toate persoanele care intră în România. Cei care nu vor completa formularul vor risca amenzi de până la 5.000 de lei.

Formularul este utilizat deja în 18 state ale UE și va duce la eficientizarea anchetelor epidemiologice.

Documentul în varianta locală se va numi formular digital de intrare în România și va trebui completat de toate persoanele care vor veni în România, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării noastre. Excepție vor face cetățenii români, care vor putea fie să-l completeze în vamă, fie să-l completeze în cel mult 24 de ore de la intrarea în țară.

Nouă tulpină și situația epidemiologică din țară impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales că se apropie sărbătorile. Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați.

Prin intermediul Formularului pentru Localizarea Pasagerilor, vor fi eficientizate anchetele epidemiologice, astfel că echipele DSP vor putea lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat.

Formularul este dezvoltat de STS și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport pentru persoane pe cale rutieră sau navală.

Formularul poate fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară persoanelor autorizate de la punctele de trecere a frontierei. Datele completate vor fi accesate doar de angajații autorizați ai DSP și vor fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice„, a declarat premierul Nicolae Ciucă.


Admin
de Admin decembrie 15, 2021 14:01
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns