Campanie pentru depistarea precoce a tuberculozei în localitățile din Neamț

Admin
de Admin martie 11, 2021 16:46

Campanie pentru depistarea precoce a tuberculozei în localitățile din Neamț

Direcția de Sănătate Publică Neamț, prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății,  în parteneriat cu Centrul pentru Politici Sociale și Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București derulează, începând cu data de 15 martie 2021, proiectul ”Organizarea de programe de depistare precoce (screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv tuberculozei latente” (POCU/225/4/9/117426)  în următoarele localități din mediul rural, alese în baza indicatorilor demografici și de morbiditate TB: Podoleni, Borlești, Săbăoani, Răucești, Dumbrava Roșie, Pipirig, Trifești, Botești, Cordun, Icușești, Văleni (Roman) și Pâncești.

Primele activități din cadrul proiectului încep în comuna Podoleni (în zilele de 15, 16, 17, 18 martie 2021) și Borlești (în zilele de 19, 22, 23, 24 martie 2021).

Activitatea de screening se desfășoară, în mod activ, prin deplasarea caravanelor în zonele stabilite. Caravana este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistența este asigurată de un echipaj format din trei profesioniști: un asistent medical de radiologie, un registrator medical și un responsabil logistică.

În activități vor fi implicați medicii de familie și asistenții medicali comunitari din localitățile selectate.

Facem apel la populația din comunele selectate să se prezinte la cabinetul medical mobil (caravană) pentru a efectua radiografia pulmonară în vederea depistări precoce a eventualelor leziuni tuberculoase.

Menționăm  că activitatea de screening se va desfășura  cu respectarea normelor legale în vigoare impuse de starea de alertă generate de pandemia Covid-19.


Admin
de Admin martie 11, 2021 16:46
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget