Festivalul de Datini şi Obiceiuri “Steaua sus răsare”

Admin
de Admin decembrie 28, 2016 11:26

Dupa ce marţi, în prima zi a celei de a XLVIII-a ediţii a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare” au evoluat zece grupuri folclorice – respectiv cele de la Farcaşa, Rauceşti, Panceşti, Trifeşti, Ştefan cel Mare, Urecheni, „Muguraşii Marginenilor”, „Arnăuţii” din Balţăteşti, „Urşii giroveni” şi „Izvoarele Borcuţului” (Borca), iată că miercuri, 28 decembrie, Festivalul continuă cu ziua a doua.

Începând cu ora 16:00, pe acelaşi traseu, cuprins între Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului, va avea loc parada care precede spectacolul de la scena amplasata la Curtea Domnească.

Pentru această a doua zi de Festival, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a invitat şi oaspeţi din afara judeţului. Vor sosi, pentru a împărtăşi, împreună cu nemţenii, bucuria sărbătorilor de iarnă, „Urşii” de la Asau (judeţul Bacău), formaţia „Cerbul” din comuna Heleşteni (judeţul Iaşi), Ansamblul artistic studenţesc „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare”, Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheştii Mici şi Grupul folcloric din Ostra (ultimele trei din judeţul Suceava). Lor li se vor adăuga, din Neamţ, Alaiul de datini şi obiceiuri „Roznovenii” (Roznov), Alaiul de datini şi obiceiuri din Trifeşti, precum şi gazdele, artiştii de la Ansamblul folcloric „Floricica de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

Precum toate ediţiile din ultimii 25 de ani, şi ediţia curentă este realizată cu sprijinul financiar al Consiliului judeţean Neamţ.

Vă aşteptăm cu drag să (re)descoperim împreună frumuseţea datinilor şi obicieiurilor moştenite de la străbuni!

 


 

Admin
de Admin decembrie 28, 2016 11:26
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget