Expoziție de sculptură și fotografie Nicolae Fleissig la Sinagoga din Piatra Neamț

Admin
de Admin iulie 18, 2019 13:15

Conform unei tradiții care, de câțiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra-Neamț (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datând din 1766 – ca un spațiu cultural deschis publicului nemțean, săptămâna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziția MONUMENTAL FOTO a bine cunoscutului artist NICOLAE FLEISSIG (Franța). Festivitatea de deschidere se va desfășura vineri, 19 iulie 2019, începând de la ora 18:00.

Expoziția cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), având ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franța, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. și, desigur, România). Autorii fotografiilor sunt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraș, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita.

Cu aceeași ocazie va fi lansat și un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraș (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua și Emil Nicolae).

Precizăm că Nicolae Fleissig este deținătorul Premiului Național ”Brâncuși” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincții în domeniu. Artistul (născut în Târgu-Mureș) e cunoscut la Piatra-Neamț, orașul copilăriei și adolescenței sale, prin câteva lucrări de for public și prin statuile și expozițiile găzduite de Muzeul de Artă.

Aflându-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internațional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezența sa și venimentul de la Piatra-Neamț, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamț, în colaborare cu Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.


Admin
de Admin iulie 18, 2019 13:15
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]