Elevii nu se mai întorc la școală până la toamnă! Există însă unele excepții.

Admin
de Admin aprilie 27, 2020 14:53

Elevii nu se mai întorc la școală până la toamnă! Există însă unele excepții.

S-a decis ca în acest an școlar să nu se mai deschidă grădinițele, școlile și universitățile. Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis. Decizia a fost luată în urma consultării cu premierul Ludovic Orban, cu reprezentanți ai guvernului și după ce a fost urmărită situația în alte țări care au deschis, experimental, câteva școli.

Faptul că elevii s-ar duce la școala ar implica două riscuri mari: există riscul major ca elevul să ducă boala la școală și de la școala acasă. Un exemplu concludent a fost în Franța, unde elevii s-au întors în anumite școli, special deschise pentru a urmări cum evoluează situația. Zeci de elevi au fost testati pozitiv ulterior.

”S-a decis ca în  acest an scolar să nu se deschidă scolile. Nu se va mai întoarce elevul fizic la cursuri. Anul școlar se va încheia pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se mai poate face o evaluare. Școlile se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, a declarat Klaus Iohannis.

Ca excepție, elevii din clasele terminale, a 8-a și a 12-a, vor putea reveni la școală în perioada 2 – 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Acestea se vor organiza așa cum au fost planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare. Se vor face dezinfecții regulate și se va măsura temperatura personalului didactic și al elevilor.

Chiar dacă școlile și universitățile nu se deschid, se continuă învățământul la distanță în această perioadă.


 

Admin
de Admin aprilie 27, 2020 14:53
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]