Doi șoferi băuți au fost depistați în trafic de polițiști

Admin
de Admin iunie 9, 2022 11:31

Doi șoferi băuți au fost depistați în trafic de polițiști

Marți, 7 iunie, în jurul orei 19.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Botești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gloriei, în aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Siliștea, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 158, în aceeași localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o pedeapsă cu închisoarea.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.


Admin
de Admin iunie 9, 2022 11:31
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns