Doi bărbați reținuți de polițiști pentru braconaj cinegetic

Admin
de Admin noiembrie 28, 2018 10:32

Luni, 26 noiembrie, poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamţ au identificat şi reţinut doi bărbaţi de 35, respectiv 67 de ani, ambii din Pipirig, sub aspectul comiterii infracţiunilor de  braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

În fapt, la data de 8 august 2017, poliţiştii au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare despre faptul că în Parcul Natural Vânători Neamţ a identificat o piele de animal sălbatic, fapt ce a conturat ipoteza săvârșirii infracţiunii de braconaj. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au constatat că aceasta provine de la o cervidă de talie mică (căprior), în cauză fiind demarată o anchetă în vederea identificării autorilor şi tragerea la răspundere a acestora.

Specialiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase, în urma activităţilor specifice desfăşurate au identificat unul din cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor. La domiciliul acestuia poliţiştii au fost conduşi de câinele de urmă din dotarea IPJ Neamţ.

În cadrul anchetei, poliţiştii au colaborat cu experţii Institutului Naţional de Criminalistică, care în urma unei expertize biocriminalistice au concluzionat că profilul genetic al microurmelor expertizate aparţine celor doi bărbaţi.

La data de 26 noiembrie 2018, având în vedere concluziile acestei expertizei, coroborate cu datele ce derivă din investigaţiile poliţiştilor, faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamţ.


Admin
de Admin noiembrie 28, 2018 10:32
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.