Copilul dat dispărut de acasă a fugit în urma bătăilor primite de la tatăl lui

Admin
de Admin februarie 6, 2021 22:03

Copilul dat dispărut de acasă a fugit în urma bătăilor primite de la tatăl lui

Cazul unui băiețel dat dispărut de acasă a fost semnalat DGASPC Neamț de către reprezentanții Poliției și ai clubului de off-road care l-au găsit.

În urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului și instituirea măsurii de protecție în regim de urgență, băiatul fiind dus într-un centru al DGASPC.

Vineri, reprezentanții Poliției au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării și a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informații, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului. Băiatul, în vârstă de 10 ani, a fost bătut de tatăl său și a fugit de acasă într-un sat vecin. Acolo s-a ascuns până a fost găsit de reprezentanții legii și câțiva membri ai clubului off-road.

În privința băiatului, DGASPC Neamț va decide în maximum 5 zile  înlocuirea măsurii de protecție în regim de urgență cu o altă măsură de protecție – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanță, plasmentul într-un centru rezidențial.

Familia în cauză mai are 4 fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și este în curs o evaluare amănunțită pentru a se stabili dacă se impune și scoaterea acestora din familie.


Admin
de Admin februarie 6, 2021 22:03
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget