Controale în mijloacele de transport în comun ale Troleibuzul

Admin
de Admin decembrie 3, 2019 12:41

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț, împreună cu reprezentanți ai SC Troleibuzul SA, au organizat și desfășurat o acțiune specifică pentru combaterea și prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat civic și de ordine și liniște publică în mijloacele de transport în comun, vineri, 29 noiembrie 2019, între orele 14.00 – 18.00.

Au fost controlate 14 autobuze, pe traseele Gară – Dumbrava Roșie, Gară – Roznov/Slobozia/Izvoare, Dărmănești – Roznov/Cuiejdi/Chintinici, Mănăstirea Bistrița – Școlile Normale și s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale (avertismente). De asemenea, un călător care a fost depistat fără bilet pe traseul Gară – Chintinici a fost nevoit să achite pe loc suprataxa în valoare de 45 de lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în următoarea perioadă având în vedere faptul că tot mai multe persoane manifestă un comportament inadecvat în momentul în care călătoresc cu mijloacele de transport public sau evită să achiziționeze bilete de călătorie.

Reamintim că nerespectarea art. 6, lit.f și lit. e (”Cetățenilor care folosesc autobuze, troleibuze și alte mijloace de transport în comun, le este interzis să: călătorească fără bilet, abonament sau legitimație adecvată mijlocului de transport folosit; la cererea organelor de control sunt obligați să prezinte actul de identitate și legitimația de călătorie; le este interzis să cerșească, să cânte, să provoace zgomote puternice, să adreseze injurii la adresa călătorilor, controlorilor și personalului de deservire al mijloacelor de transport în comun”) – HCL 7/2010 – Regulamentul privind buna gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț – se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei.


Admin
de Admin decembrie 3, 2019 12:41
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.