Conferinţa Naţională a Administratorilor Publici

Admin
de Admin aprilie 25, 2018 11:51

Timp de 3 zile (20-22 aprilie 2018), la Sibiu s-a desfăşurat Conferinta Naţională a Administratorilor Publici din România (AAPRO), organizație non-guvernamentală, apolitică și profesională, care militează pentru profesionalizare și transparență în actul de guvernare, pentru dezvoltarea sustenabilă și durabilă a comunitatilor locale.

Conferinta Administratori PubliciEvenimentul a fost deschis de către Marian Florea, Președintele AAPRO și a continuat cu scurte intervenții ale invitaților – Peter Agh, director regional ICMA Europe și  Florian Marin, Prefectul Judetului Valcea si Vicepresedinte al Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania.

Aceștia au sintetizat strategia, liniile de acțiune, noutățile și unele proiecte de viitor cu referire la actul de guvernare locală, la viitorul smart, la  mobilitate aurbană, la atragerea de fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor locale, cât și relația și planurile comune cu Asociația Administratorilor Publici din România.

Bogdan Pușcașu, Administratorul Public al Municipiului Piatra Neamț și Prim-Vicepreședinte al AAPRO a făcut o comparație între rolul city managerului în America de Nord și în administrația locală românească și a subliniat necesitatea inserării în propunerea de Cod Administrativ a unor reglementări specifice acestei poziții – de Administrator Public.

Au urmat apoi prezentări ale unor furnizori de echipamente și soluții IT, de comunicații, de sisteme și componente pentru infrastructură, de servicii, management, consultanți, reprezentanți ai unor clustere, etc, care pot contribui la construirea viitoarelor comunități inteligente.

Lucrările Conferintei Nationale au constituit un prilej de a promova si sustine completarea Codului Administrativ in ceea ce priveste administratorul public, pentru a schimba idei și exemple de bună practică, pentru a face propuneri si pentru a dezbate lucrurile importante pentru Asociație.

Administratorii publici de la toate nivelurile (comune, orașe, municipii și județe, unii dintre ei aflati la primul mandat), s-au prezentat și au expus ideile si aspectele pe care le-au considerat cele mai importante pentru administrația locală dar au făcut și propuneri concrete referitoare la formarea unui grup de lucru care să propună modificarea și completarea legislației.

Amintim aici că AAPRO este afiliată la International City / County Management Association (ICMA – organizatia mondială,cu peste 10.000 de membri din 30 de tari și membru observator al UDITE (Asociatia Europeană de profil)

Îi încurajăm pe toti Primarii din România să înființeze și să ocupe poziția de Administrator Public, și pe toți administratorii publici în functie să devină membri ai AAPRO – “organizația oamenilor care schimbă Romania la nivel local”.

Mai multe detalii despre ce este și ce face un City Manager (Administrator Public, cum este numit în legislația românească), despre Asociație și activitatea ei,puteți afla de pe site-ul AAPRO: www.aapro.ro.


Admin
de Admin aprilie 25, 2018 11:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns