Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală “Emanuel Elenescu” – ediţia a XXVII-a

Admin
de Admin noiembrie 24, 2017 14:30

În perioada 23-25 noiembrie, Liceul de Arte “Victor Brauner”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi al Primăriei Municipiului Piatra Neamţ, organizează cea de-a XXVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală “Emanuel Elenescu”.

Competiţia omagiază personalitatea unei figuri marcante a culturii muzicale româneşti, dirijorul şi compozitorul nemţean Emanuel Elenescu, care a lăsat posterităţii, pe lângă evenimentele muzicale memorabile şi un fond audio de mare valoare de peste 5000 de minute de muzică, păstrate în fonoteca Radio. Compoziţiile sale, “Variaţiuni simfonice pe o temă românească” şi “Rapsodia română pentru vioară şi orchestră”, au fost distinse cu menţiunea I, respectiv premiul al III-lea la Concursul de compoziţie “George Enescu”.

Municipiul Piatra Neamţ, timp de 3 zile, va prilejui întâlnirea unor personalităţi artistice, care au fost invitate să facă parte din juriul concursului. Peste 500 de elevi, de toate vârstele, din 42 de licee de artă din ţară şi de peste hotare, vor intra în competiţie şi vor etala pe scenă talentul lor artistic.

Programul evenimentului poate fi urmărit în documentul ataşat.

 

Concurs Interpretare Muzicala Emanuel Elenescu 2017


Admin
de Admin noiembrie 24, 2017 14:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns