Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ”Emanuel Elenescu” 2019

Admin
de Admin noiembrie 28, 2019 15:10

Concurs international Emanuel Elenescu 2019În perioada 28 – 30 noimebrie 2019, Liceul de Artă ”Victor Brauner” Piatra Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Centrul pentru Cultură ”Carmen Saeculare” și cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra Neamț organizează cea de-a XXIX-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Muzicală ”Emanuel Elenescu”.

Competiția omagiază personalitatea unei figuri marcante a culturii muzicale românești, dirijorul și compozitorul nemțean Emanuel Elenescu, care a lăsat posterității, pe lângă evenimentele muzicale memorabile și un fond audio de mare valoare de peste 5000 de minute de muzică, păstrate în fonoteca Radio, de care să se bucure generațiile viitoare. Compozițiile sale ”Variațiuni simfonice pe o temă românească” și ”Rapsodia română pentru vioară și orchestră” au fost distinse cu Mențiunea I, respectiv Premiul al III-lea la Concursul de compoziție ”George Enescu”.

Timp de 3 zile orașul Piatra Neamț va fi loc de întâlnire a personalităților artistice care sunt cooptate în juriul concursului. În cadrul competiției 580 de elevi de toate vârstele din 45 de licee de artă din țară și de peste hotare își vor etala valoarea pe scenă, iar publicul se va bucura de un eveniment cultural deosebit.


Admin
de Admin noiembrie 28, 2019 15:10
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns