Concert ”Jazz on the rocks” în a treia zi de Neamț Music Festival

Admin
de Admin august 30, 2019 11:26

neamt-music-festival-2019-jazz-on-the-rocksÎn a treia zi din cadrul Neamţ Music Festival (12 – 15 septembrie 2019), în atmosfera medievală de la Cetate, organizatorii – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Asociaţia „Daniel Ciobanu Art” – propun publicului meloman evenimentul muzical intitulat JAZZ ON THE ROCKS.

Despre acesta, încercând o prefaţă, pianistul Daniel Ciobanu, amfitrionul Festivalului, afirmă: „Jazz on the rocks – este concertul-eveniment care leagă contrariile, șterge diferențele și îmbracă dualitatea cea mai neobișnuită a Festivalului din acest an. Pianistul isrealian Omri Mor, împreună cu basistul francez Michel Alibo și percuționistul algerian Karim Ziad pătrund pe poarta istoriei Moldovei, pentru a face din vechea Cetate Neamț un spațiu al artei și întâlnirii multiculturale. În locul pe care Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, nu reușea să-l smulgă din mâinile lui Ștefan cel Mare, unde nici Jan Sobieski, salvatorul Vienei de asaltul otoman, nu reușea să pătrundă, în care Vasile Lupu și-a ascuns averea și pe care Dimitrie Bolintineanu l-a folosit drept cadru pentru poezia Muma lui Ștefan cel Mare, cu un puternic impact în conștiința națională, trei muzicieni extraordinari vă invită să vă lăsați antrenați de ritmurile și armoniile pline de energie ale jazzului contemporan, acolo unde altădată răsunau obuzele și strămoșii își apărau glia”.

Protagoniştii acestei a treia seri a Festivalului sunt pianistul isrealian Omri Mor, basistul francez Michel Alibo și percuționistul algerian Karim Ziad.

Tichetele care oferă intrare la evenimentul de la Cetate, din 14 septembrie, ora 19:00, pot fi achiziţionate, contra sumei de 40 de lei / loc, de la casa de bilete a Casei Culturii „Ion Creangă” din centrul oraşului de pe malurile Ozanei.

De asemenea, alături de abonamente (100 lei), biletele pot fi găsite şi în Piatra-Neamţ (la sediile Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi „Cinema, Mon Amour”), precum şi on-line, accesând adresa web www.eventbook.ro .


Admin
de Admin august 30, 2019 11:26
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.