Comercianți amendați pentru că și-au făcut terase fără autorizație

Admin
de Admin august 26, 2021 10:32

Comercianți amendați pentru că și-au făcut terase fără autorizație

Acțiune pe linie specifică, a polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Piatra Neamț, pe linia depistării agenților economici cEditeazăare dețin terase estivale fără a respecta prevederile H.C.L. 153/2021 pentru aprobarea Regulamentului de ocupare temporară a domeniului public sau privat aparținând Municipiului Piatra Neamț, pentru terase sezoniere și comerț stradal.

Astfel, în perioada 19.08.2021 – 24.08.2021, au fost verificați 16 agenți economici care dețin terase estivale  sezoniere. Doi dintre aceștia au fost sancționați contravențional, pentru încălcarea H.C.L. 153/2021, art. 23, pct. 1(2), urmând ca respectivii să intre în legalitate în cel mai scurt termen.

comercianti amendati terase fara autorizatieConform Regulamentului de ocupare temporară a domeniului public sau privat al municipalității cu terase sezoniere, ”constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 5.000 de lei, amplasarea pe domeniul public al municipiului Piatra Neamț de mobilier stradal, fără acordul de ocupare a domeniului public, precum și avizul prealabil al arhitectului șef din cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamț”.

În același context, au fost depistați și trei comercianți care nu dețineau acord de funcționare, eliberat de Primăria Piatra Neamț, fapt pentru care au primit amenzi în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Acest tip de acțiune va continua până la mijlocul lunii septembrie, iar unitățile de alimentație publică care dețin terase exterioare trebuie să știe că au obligația de a obține acorduri de funcționare atât pentru activitățile din interior cât și pentru același tip de activitate prestată în exterior (terasă, dacă aceasta este amplasată pe domeniul public sau privat al UAT Piatra Neamț).


Admin
de Admin august 26, 2021 10:32
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget
Rifil