Cheile Bicazului revin județului Neamț, prin decizie judecătorească irevocabilă

Admin
de Admin ianuarie 14, 2021 10:50

Cheile Bicazului revin județului Neamț, prin decizie judecătorească irevocabilă

În urma sentinței din 25 iunie 2020 dată de judecătorii Curții de Apel Ploiești, Cheile Bicazului reveneau județului Neamț. Reprezentanții Consiliului Județean Harghita au fost nemulțumiți de decizie și au depus o contestație, procedura prin care se încerca anularea și reluarea procesului, deși sentința ar fi fost irevocabilă.

Miercuri, 13 ianuarie, s-a judecat la Curtea de Apel Ploiești contestația în anulare formulată de Consiliul Județean Harghita, iar judecătorii au decis respingerea acesteia.

Admite excepţia inadmisibilităţii contestaţiilor. Respinge contestaţiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatorii Municipiul Gheorgheni şi UAT Judeţul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz – Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.01.2021”, se notează în decizia instanței.

Mă așteptam la această soluție, pentru că noi am ridicat mai multe probleme de drept în întâmpinare, ne-am judecat pe excepțiile ridicate de Prefectura Neamț și pe cele ridicate de Comuna Bicaz Chei – cam aceleași în esență, și pe excepțiile invocate de noi pe inadmisibilitatea contestațiilor în anulare formulate de UAT Județul Harghita și de Municipiul Gheorgheni, am câștigat”, a precizat prefectul George Lazăr, care a făcut parte din delegația județului Neamț, alături de primarul comunei Bicaz Chei.

În urma acestui lung șir de procese și contestații, Cheile Bicazului vor reveni județului Neamț. Vom vedea ce alte chichițe legale vor găsi reprezentanții Consiliului Județean Harghita pentru a face cât mai greu procesul stabilirii corecte a hotarului între cele două județe.


Admin
de Admin ianuarie 14, 2021 10:50
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget