Neglijență sau nesimțire? Cai lăsați să pască pe un spațiu verde din centrul municipiului Piatra Neamț

Admin
de Admin octombrie 17, 2019 13:08

cai la pascut pe spatiu verdeAstăzi, 17octombrie, în jurul orei 7:30, Dispeceratul Poliței Locale Piatra Neamț a fost sesizat cu privire la faptul că 9 cabaline pasc pe spațiul verde dintre două blocuri situat pe Bulevardul Dacia, în municipiul Piatra Neamț.

Trei echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț din cadrul Birourilor Siguranță Rutieră, Ordine Publică și Protecția Mediului s-au deplasat la fața locului.

Caii au fost scoși dintre blocuri și dirijați spre ieșirea din Piatra Neamț, astfel încât animalele să nu pună în pericol traficul rutier și pietonal. De asemenea, se încearcă identificarea proprietarului sau a proprietarilor care vor fi sancționați contravențional pentru lăsarea liberă a animalelor în zonele unde accesul acestora este interzis.

Conform HCL 7/2010 (Regulamentul privind buna gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț) – art. 8 – ”în vederea conservării și dezvoltării parcurilor zonelor florale, spațiilor verzi din perimetrul municipiului Piatra Neamț, se interzice pășunatul în parcuri, pe zonele verzi, pe malurile râurilor sau pe străzile municipiului și lăsarea liberă a animalelor și păsărilor în parcuri, grădini bublice, zone verzi sau alte locuri oprite accesului acestora”. Încălcarea art. 8 constituie contravenție și se sancționează cu amendă  între 300 și 500 de lei pentru persoanele fizice și de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

Totodată și potrivit Legii 61/1991 R, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice,  ” lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

 


Admin
de Admin octombrie 17, 2019 13:08
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Publicitate

Zumba Fitness cu Bazil

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.