Biblioteca Judeţeană revine la programul normal începând cu data de 10 septembrie

Admin
de Admin septembrie 6, 2018 14:48

Biblioteca Judeteana NeamtcarBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, prin Mihaela Mereuță, director-manager, căreia i se alătură întreg personalul, urează mult succes tuturor celor implicați în procesul de învățământ, cu prilejul începerii noului an școlar!

Totodată, Biblioteca Județeană anunță că, de luni, 10 septembrie 2018, revine la programul normal, după cel din perioada estivală. Astfel, programul cu publicul la sediul central al Bibliotecii, precum și la Filiala „Vasile Conta“ Mărăței va fi în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9:00 și 19:00. Filiala de Carte Străină și Filiala „Dumitru Almaș“ Dărmănești vor avea următorul program de lucru cu publicul: în zilele de luni, miercuri și vineri de la ora 11:00 la ora 18:00, iar în zilele de marți și joi de la ora 9:00 la ora 16:00. Punctul de lectură Speranța este deschis în zilele de luni și joi, între orele 12:00 – 17:00.

Tot cu acest prilej, Biblioteca Județeană mulțumește tuturor partenerilor care au asigurat reușita programului Biblioteca de vacanță: Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, Direcția Silvică Neamț, Asociația Arte.Ro și voluntarilor bibliotecii!

Biblioteca reamintește elevilor și profesorilor că, pentru lectură, studiu, informare și împrumut la domiciliu, oferă acces la un fond de carte remarcabil, la documente atât pe suport tradițional, cât și pe suport audio-video, la baze de date și cataloage online, precum și la servicii de bibliotecă în spații moderne, prin intermediul secțiilor specializate și al activităților cultural-educative dedicate copiilor și tinerilor. Biblioteca Județeană oferă facilități de documentare și consiliere pentru întocmirea referatelor și efectuarea lecțiilor copiilor, precum și acces gratuit și nediscriminatoriu, în baza permisului de intrare la bibliotecă, la Internet pentru informare și documentare, jocuri, diferențiate pe categorii de vârstă.

Oferta culturală și de servicii cuprinde cluburi de lectură, cursuri pentru învățarea limbilor străine, audiții muzicale, proiecții cinematografice, diverse ateliere recreativ-educative, care oferă posibilitatea participării la un program diversificat de activități de educare prin joc, învățare, comunicare și socializare – cum ar fi cele de desen, de jocuri, de confecționare manuală, de scriere creativă, de dezvoltare personală etc. Biblioteca realizează cooperări cu personalul didactic și organizațiile non-guvernamentale, inclusiv prin acorduri de parteneriat și proiecte educaționale comune, astfel încât să asigure inițierea în cunoașterea colecțiilor și asistența de specialitate în formarea unor deprinderi de muncă intelectuală a copiilor folosind învățarea prin joc, carte și comunicare.

De asemenea, în cadrul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț pot fi desfășurate activități de informare europeană, dar și de cunoaștere a istoriei locale – atât prin documente, cât și prin memoria comunității – precum și a vieții și operei personalităților din județ. Aria tematică mai include educația pentru mediu, educația antreprenorială, pentru cetățenia activă.

Începerea anului școlar înseamnă și continuarea programele GreenIMPACT și Code Kids, realizate cu participarea elevilor voluntari.

Până la sfârșitul acestui an vor continua activitățile dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, cel mai important fiind proiectul „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“, desfășurat în parteneriat cu Radio România Chișinău și susținut financiar de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Manifestările culturale sunt completate de numeroase simpozioane, dezbateri, colocvii, reuniuni profesionale, miniconcerte, lansări de carte și vernisaje ale expozițiilor găzduite. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de internet a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, http://www.bibgtkneamt.ro/.


Admin
de Admin septembrie 6, 2018 14:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns