Beat criță la volan, un bărbat din Piatra Neamț a fost oprit în trafic de polițiști

Admin
de Admin martie 23, 2021 14:55

Beat criță la volan, un bărbat din Piatra Neamț a fost oprit în trafic de polițiști

Un bărbat din Piatra Neamț este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data 22 martie 2021, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918 din Piatra Neamț.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto:

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Vor scădea capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi pedeapsa cu închisoarea.


Admin
de Admin martie 23, 2021 14:55
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget