Bătrân de 74 de ani decedat într-un accident rutier la Poiana Teiului

Admin
de Admin decembrie 18, 2019 13:44

La data de 17 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 15 B, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce un tânăr de 28 de ani conducea un autoturism pe DN 15 B, în localitatea Poiana Teiului, a surprins și accidentat un bărbat de 74 de ani, din aceeași localitate, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

În urma impactului a rezultat decesul pietonului. Corpul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț în vederea efectuării necropsiei.

Conducătorul auto din Poiana Teiului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Indisciplina pietonilor reprezintă principala cauză generatoare a accidentelor rutiere grave produse în ultimele zile pe raza judeţului Neamţ, soldate cu decesul a două persoane.

Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o ,,banală” traversare neregulamentară poate fi fatală.

Poliţiștii nemţeni acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și salvarea de vieți, prin activități menite să conducă la responsabilizarea participanților la trafic, siguranța pietonilor constituind una dintre prioritățile de acțiune.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț recomandă pietonilor:

Să traverseze drumul public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există.

Să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat.

Să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens).

Să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia.

Să nu lase copiii să traverseze singuri. Aceștia sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Să fie prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, să poarte haine de culori deschise și elemente reflectorizante!


Admin
de Admin decembrie 18, 2019 13:44
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns