Analiza de risc la securitatea fizică e obligatorie pentru societățile comerciale

Admin
de Admin ianuarie 28, 2019 14:30

În conformitate cu prevederile H.G. nr.301/2012, fiecare societate comercială este obligată să adopte măsuri de securitate cu privire la valorile deținute în baza unei analize de risc la securitate fizică.

Analiza de risc reprezintă fundamentul adoptării măsurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor și valorilor prevăzute de Legea nr.333/2003, transpuse în planul de pază și proiectul sistemului de alarmare, iar neefectuarea acesteia se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei – 20.000 lei, conform art.4, alin.1, lit.d din H.G.nr.301/2012. Analiza de risc se efectuează de experți (evaluatori) înscriși în Registrul Național al Evaluatorilor la Securitate Fizică.

Cu privire la verificarea modului de asigurare a bunurilor de către deținătorii acestora, așa cum rezultă din prevederile art.2, alin.1 din Legea nr.333/2003, activitatea poliției, în acest moment, se rezumă la verificarea existenței raportului de evaluare la securitate fizică, care trebuie prezentat de fiecare administrator de societate, cât și a implementării măsurilor dispuse, în termen de 60 de zile de la asumarea raportului. Neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2000 de lei şi 5000 de lei.

Considerăm că apelul adresat conducătorilor de societăți comerciale cât și de entități economice deținătoare de bunuri va fi recepționat ca atare, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil,toate obiectivele și instituțiile prevăzute în art.2 din Legea nr.333/2003, cu modificările și completările ulterioare, să se alinieze măsurilor stabilite de legislația în vigoare.


Admin
de Admin ianuarie 28, 2019 14:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.