Amenzi pentru expunerea autoturismelor la vânzare în locuri nepermise

Admin
de Admin aprilie 16, 2019 11:50

În perioada 4 – 14 aprilie 2019, Polițiștii Biroului Siguranță Rutieră, din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț, au desfășurat  mai multe acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea expunerii spre vânzare a autovehiculelor, în afara spațiilor special amenajate și autorizate în condițiile legii, pe domeniul public sau privat, în mai multe zone din municipiul Piatra Neamț.

Totodată au fost aplicate  86 de  amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.340 de lei, 16 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor HCL 234/2014, privind expunerea spre vânzare a autovehiculelor în locuri nepermise – strada Bistriței – Punte Ștrand, strada M. Stamatin și bd. Traian. Pentru încălcarea OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice – oprire/staționare interzise și HCL 7/2010 – privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică – pentru parcarea autovehiculelor pe spațiul verde sau pe trotuar, au fost sancționați contravențional un număr de 68 de conducători auto.

Conform HCL 234/2014 este interzisă expunerea spre vânzare a autovehiculelor, remorcilor, rulotelor, inclusiv a celor neînmatriculate, în afara spațiilor amenajate și autorizate pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamț.

Expunerea spre vânzare a mijloacelor sus menționate, pe străzi, în apropierea piețelor, pe aleile pietonale, pe trotuare, pe peluzele dintre carosabil și trotuare,  pe spațiul verde, în diverse zone neamenajate, aparținînd domeniului public sau privat al municipiului Piatra Neamț, se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 200 și 500 de lei.


Admin
de Admin aprilie 16, 2019 11:50
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.