Amenzi de peste 29.000 de lei într-o acțiune a polițiștilor în bazarul din Roznov

Admin
de Admin august 10, 2020 16:08

Amenzi de peste 29.000 de lei într-o acțiune a polițiștilor în bazarul din Roznov

La data de 8 august, în intervalul orar 06.00 – 13.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică alături de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, la care au fost cooptați și reprezentanții altor instituții, în bazarul din localitatea Roznov.

Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit asigurarea respectării legii pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, prevenirea răspândirii pestei porcine, precum și a activității infracționale în zonele cu risc criminogen, prin prezența activă a polițiștilor.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, fiind constatate 21 de abateri de la normele legale prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 4 potrivit Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Pentru prevenirea riscului rutier, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002. Totodată, polițiștii rutieri au retras un permis de conducere.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei.

Activitatea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț și ai Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.


Admin
de Admin august 10, 2020 16:08
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]