Un bărbat din Vânători Neamț a ajuns în arest preventiv pentru că a încălcat ordinul de protecție

Admin
de Admin iulie 18, 2019 13:02

Polițiștii au identificat și reținut un bărbat din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărârii judecătorești.

La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători-Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vârstă de 60 de ani, din Vânători-Neamț,  a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresându-i cuvinte jignitoare.

Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu-Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni,  prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț.

La data de 17 iulie, față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

În conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”.


Admin
de Admin iulie 18, 2019 13:02
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.