8 blocuri din Piatra Neamț au beneficiat de refacerea fațadelor cu fonduri provenite din taxa edilitară

Admin
de Admin iulie 2, 2020 14:31

8 blocuri din Piatra Neamț au beneficiat de refacerea fațadelor cu fonduri provenite din taxa edilitară

În ultimii cinci ani, opt blocuri de locuințe au beneficiat de refacerea fațadelor cu fonduri provenite din taxa edilitară.

Taxa edilitară reprezintă o taxă locală cu destinație  specială, fiind instituită în anul 2009 pentru refacerea fațadelor imobilelor situate pe raza munipiului Piatra-Neamț, dar și pentru lucrări edilitare  privind amenajarea zonelor adiacente blocurilor (spații verzi, alei pietonale, mobilier stradal). Practic, banii plătiți prin taxa edilitară se întorc la fiecare contribuabil prin lucrări realizate de municipalitate în zonele publice din jurul blocurilor de locuințe colective.

Începând cu anul 2015, un număr de opt blocuri de locuințe au beneficiat de refacerea fațadelor cu fonduri provenite din această taxă, lucrările constând în repararea tencuielii și aplicarea de var. Blocurile de locuințe ale căror fațade au fost refăcute sunt:

  • Blocul Turn de pe Bd. Decebal
  • Blocurile nr. 9, 10 și 11 de pe Bd. Dacia
  • Blocul nr. 16 de pe Aleea Viorelelor
  • Blocul D5 de pe Str. Dimitrie Leonida
  • Blocurile H16 și H17 din cartierul Speranța.

”Unul dintre obiectivele care s-au regăsit în fiecare an în Programele de Guvernare Locală a fost reprezentat de refacerea fațadelor deteriorate ale blocurilor de locuințe din Piatra-Neamț. Mi-am dorit ca anual să realizăm astfel de lucrări pentru că ele contribuie la creșterea nivelului de confort al cetățenilor, dar și la îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului”, a declarat primarul Dragoș Chitic.


Admin
de Admin iulie 2, 2020 14:31
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns