7 poliţişti reţinuti de DNA Bacău

Admin
de Admin noiembrie 10, 2016 09:58
politisti-rutieraComisarul şef Viorel Andronic, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, şi şase agenţi din subordine au fost reţinuţi de procurorii DNA Bacău pentru 24 de ore. Aceştia sunt acuzaţi de mai multe fapte de luare şi dare de mită şi fals intelectual. Poliţiştii  urmează sa fie prezentanţi astăzi în  faţa magistraţilor Curţii de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Alţi 7 agenţi de la acelaşi birou, dar şi de la ordine publică au fost puşi sub control judiciar. Anchetatorii susţin că în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, cei 14 poliţişti au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori. Procurorii spun că oamenii legii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 400 lei de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

 

Inculpaţii au falsificat procesele verbale de constatare a contravenţiei cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinţă reducerii amenzii.

 

Pe lângă comisarul şef Viorel Andronic, şeful Biroului Rutier, au mai fost reţinuţi pentru 24 de ore şi agenţii Iulian Ciolpan, Laurenţiu Marius Greaca, Constantin Neamţu, Bogdan Eugen Miziligeanu, Loredan Dragomir Covasan şi Ionuţ Alexandru Berbece. Cei 7 agenţi puşi sub control judiciar sunt:  Ioan Alexandru Găluşcă, Ioan Botca Inimosu, Marius Ioan Munteanu, Ionuţ Popescu, Vasile Lucian Chifu, Adrian Ovidiu Zaharia şi Cristian Nicolae Buga.Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. (G. B.)
 

 


 

Admin
de Admin noiembrie 10, 2016 09:58
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns