Peste 7 milioane lei vor fi investiţi în infrastructura educațională din Piatra Neamț

Admin
de Admin martie 15, 2018 13:00 Updated

Primarul mun. Piatra Neamţ, Dragoș Chitic a semnat luni, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contractul privind finanțarea prin Programul național de dezvoltare locală a realizării „Grădiniței cu 12 grupe și program prelungit din cartierul Speranța”. Este vorba de o finanțare de 2.256.200 de lei ce va fi asigurată de Guvernul României, valoarea totală a investiției fiind de 4.065.232 lei. Durata cotractului este de 4 ani, de la data semnării lui, ea putând fi prelungită cu maximum  2 ani, în funcție prevederile bugetare aprobate anual cu această destinație.

Grădinița cu program prelungit din cartierul Speranța are o suprafață construită de 980,63 mp și o suprafață deșfășurată de 2.226,69 mp cu regimul de înălțime „Dp+P+1E”, fiind compusă din două corpuri cu legături funcționale între ele. Primul corp de clădire va găzdui 12 săli de clasă, holuri, grupuri sanitare pentru copii și terasă descoperită, iar cel de-al doilea va cuprinde adăpostul de protecție civilă, spălătoria, uscătoria, centrala termică, cabinetul medical, cancelaria, birouri, bucătăria, sala de mese și vestiare.

Săptămâna viitoare, primarul Dragoș Chitic va semna și contractul pentru finanțarea realizării școlii din cartierul Speranța, o investiție totală de 3.706.703 lei din care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va asigura suma de 2.218.772 lei.

Suprafața construită a școlii este de 1.063,85 mp, suprafață desfășurată de 2139 mp  și are regimul de înălțime Parter + 1E. Pe lângă cele 10 săli de clasă, școala va fi dotată cu un laborator și cabinet de informatică, bibliotecă și sală de lectură, sală de materiale didactice și magazie.

„Consider că două dintre fundamentele principale ale unei comunități le reprezintă sănătatea și educația membrilor ei. Încă de la începutul mandatului mi-am propus să le ofer și tinerilor din cartierul Speranța acces facil la educație pentru copiii lor și condiții ca în celelate cartiere. Prin realizarea acestor investiții 240 de copii de vârstă preșcolară și 250 de copii de vârstă școlară din cartierul Speranța vor beneficia de condiții de educație moderne”, a declarat primarul Dragoș Chitic.


Admin
de Admin martie 15, 2018 13:00 Updated
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]