55 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț

Admin
de Admin mai 23, 2022 17:18

55 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț

Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Piatra Neamț sărbătorește astăzi, 23 mai 2022, împlinirea celor 55 de ani de la înființarea instituției de învățământ. Este ziua în care se construiește un pod imaginar ce leagă un liceu tehnologic cu un om care a trăit în urmă cu 139 de ani, Dimitrie Leonida, celebrul om de știință român, inginer, specialist în energetică și profesor universitar.

De-a lungul timpului, echipa managerială s-a preocupat de diversificarea ofertei educaționale reflectată în  învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional, seral, învățământ cu frecvență redusă,  A doua șansă, prin specializările realizate, precum și dinamica numărului de clase și cadre didactice.

 

Eforturile întregului personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic de a aduce, spre educație, elevi care provin din familii dezavantajate, cu risc de abandon școlar, sunt susținute prin multiple activități extrașcolare și extracurriculare: activități culturale, participarea la concursuri, proiecte în colaborarea cu comunitatea locală.

Pentru anul școlar 2022-2023, paleta largă din Planul de școlarizare include:

– Învățământ preșcolar 4 grupe (o grupă mixtă cu program normal și 3 grupe cu program prelungit)

– Învățământ primar 5 clase

– Învățământ gimnazial 4 clase

– Liceu- Zi-domeniu ”Turism și alimentație”

– Liceu -Seral-domeniul ”Turism și alimentație”, ”Industrie textilă și pielărie” și ”Mecanică”

– Liceu- frecvență redusă-specializarea Științe ale naturii;

– Școală Profesională – ZI (IP 3), domeniul ”Turism și alimentație”, ”Industrie textilă și pielărie”, ”Mecanică”

– A doua șansă – zi, domeniul ”Turism și alimentație”

– Școală Postliceală – Zi, domeniul ”Textile pielărie”

  • Domeniul de pregătire ”Turism și alimentație” – ramura cu deschidere largă a relațiilor sociale, unde practica se desfășoară la agenții economici de profil, reprezentând cea mai mare ofertă a locurilor de muncă pe plan național și local.
  • Domeniul de pregătire ”Industria textilă și pielărie” – domeniu vestimentar cu cea mai bună reprezentare la nivelul orașului și județului, activitate de creației a îmbrăcămintei care s-a remarcat prin numeroasele întreprinderi mici și mijlocii.
  • Domeniul de pregătire ”Mecanică” – domeniu de activitate bine cotat pe piața muncii, în parteneriat cu AJOFM, unde obținerea unei bune pregătiri de specialitate se realizează prin efectuarea practicii în service-auto, ce oferă posibilitatea angajării absolvenților.

Admin
de Admin mai 23, 2022 17:18
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget