4.623 de nemțeni au primit prima doză din vaccinul anti-covid

Admin
de Admin ianuarie 24, 2021 14:30

4.623 de nemțeni au primit prima doză din vaccinul anti-covid

Campania de vaccinare împotriva covid-19 a lucrătorilor din domeniul sănătății și social, din sistemul public și privat și a beneficiarilor din centrele rezidențiale, de către echipele mobile de vaccinare, a continuat și în săptămâna aceasta.

În data de 18 ianuarie 2021 au început activitatea de vaccinare a persoanelor care se încadrează în Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare 3 centre de vaccinare:

  1. CV organizat la Piata Centrala „Sf. Gheorghe” din Piatra Neamt, str. Baltagului, nr. 8
  2. CV organizat la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, corpul A, clădire „Cămin Internat” din Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 268,
  3. CV organizat la Sala de sport din cadrul Clubului Sportiv din Târgu-Neamț, str. 1 Decembrie 1918, nr. 48.

În data de 22 ianuarie 2021 a început vaccinarea persoanelor dializate aflate în tratament în centrele de dializă din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț.

În județul Neamț au fost primite 6.145 de doze de vaccin împotriva covid-19 Pfizer BioNTech, în 5 tranșe.

În perioada 4-22 ianuarie, în județul Neamț, au fost vaccinate 4.623 de persoane. Au fost raportate 4 reactii adverse generale.

În ultima săptămână au fost vaccinate 2.545 de persoane, din care 386 din cadrul centrelor rezidentiale. 495 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

A continuat pregătirea pentru Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

Precizări privind persoanele eligibile în etapa a II-a

Prin Hotărârea nr. 12 din 20/01/2021, pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, a fost actualizată lista persoanelor eligibile pentru vaccinare în etapa a etapa a II-a a Campaniei.

Conform actului normativ menționat, în etapa a II-a mai pot fi vaccinate, printre altele:

  • persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea;
  • personalul din cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului/serviciul public de asistenţă socială care îşi desfăşoară activitatea în relaţie directă cu beneficiarii, asistenţii maternali, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti;
  • personalul din administraţia publică locală.

Vaccinarea persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu

Persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu se vaccinează în cadrul Etapei a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

Reprezentanții direcțiilor de asistență socială din cadrul consiliilor locale întocmesc listele cu persoanele aflate în această situație, cu asistenții personali ai acestora (dacă au) și cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie și care doresc să fie vaccinate.

Medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor colabora cu structurile de asistență socială, iar listele întocmite vor fi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Neamț în vederea demarării procesului de vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a femeii gravide sau care alaptează

Vaccinarea anti-COVID – 19 a femeilor gravide/care alaptează trebuie luata in considerare atunci când beneficiile potenţiale depăşesc orice riscuri potenţiale pentru mamă şi făt.

Gravidele reprezintă o populaţie cu risc înalt, alături de pacienţii cu cancer, obezitate, diabet, boli renale, cardiace, fibroză chistică, imunosupresie etc, toţi dezvoltând forme severe de Covid-19; in plus, gravida poate avea oricare dintre aceste comorbidităţi.

Femeile gravide sau care alăptează trebuie sa fie corect informate privind următoarele aspecte:

  • gradul de expunere al gravidei la locul de muncă/la domiciliu
  • îmbolnăvirea gravidei poate pune la risc membrii familiei (mai ales dacă aceştia au comorbidităţi)
  • riscurile mamei şi fătului în momentul îmbolnăvirii cu Covid-19 (severitatea bolii)
  • eficienţa vaccinului anti Covid-19
  • frecvenţa şi intensitatea reacţiilor adverse sunt aceleaşi ca în populaţia generală
  • datele limitate de siguranţă ale vaccinului (nu a fost testat pe gravide).

Detalii suplimentare puteți obține accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau telefonic la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33.


Admin
de Admin ianuarie 24, 2021 14:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns