4 dosare penale pentru fraudă

Admin
de Admin noiembrie 23, 2016 15:05

anaf-antifraudaControalele derulate în ultima perioadă  de inspectorii Antifraudă au scos la iveală prejudicii de sute de milioane lei la buget, în principal din evaziune fiscală. Astfel, în perioada septembrie-octombrie 2016, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Suceava au derulat controale la 96 de societăți comerciale din Neamț.

Printre firmele verificate, multe din domeniul comercializării de produse alimentare și nealimentare, din domeniul serviciilor de transport și firme care fac achiziții intracomunitare. Inspectorii antifraudă au aplicat 82 de amenzi, ce însumează 388.500 lei. În plus, s-au făcut confiscări de sume și venituri ce n-au putut fi dovedite de circa 41.300 lei.

Inspectorii antifraudă au mai depistat trei firme care nu aveau case de marcat și au dispus suspendarea activității până la dotarea cu aparatele obligatorii, iar 4 firme au fost închise pentru că nu emiteau bonuri fiscale clienților. În urma acestor controale, inspectorii DGAF au identificat prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de 108.603.381 de lei, pentru recuperarea cărora au înaintat patru sesizări organelor de urmărire penală. Într-un caz au dispus instituirea sechestrului asigurător, asupra unor active patrimoniale identificate, care sunt în valoare 42.631 de lei.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 23, 2016 15:05
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget