32 de proiecte cu finanțare europeană depuse de Primăria Piatra Neamț

Admin
de Admin aprilie 10, 2019 13:55

32 de proiecte cu finanțare europeană,  în valoare de peste  92 milioane de euro, au fost depuse pentru municipiul Piatra-Neamț până la finalul lunii martie 2019.

Proiectele care au fost depuse până acum cuprind: modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public, investiții în infrastructura educațională pentru creșe, grădinițe, școli și licee, amenajarea a trei grădini publice urbane multifuncționale, reabilitarea cinematografului Cozla și transformarea lui  într-un centru multifuncțional, modernizarea  a șase bulevarde principale de transport, modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze electrice și modernizarea stațiilor de transport, realizarea de piste pentru bicicliști și implemetarea unui sistem bike-sharing,  diversificarea serviciilor sociale, oferirea de internet gratuit prin wi-fi în zone publice urbane, implementarea unui sistem de management inteligent al traficului și realizarea de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Cele două proiecte privind modernizarea și extinderea iluminatului public, în valoare de 2.170.000 de euro,  au primit la începutul lunii aprilie aviz favorabil, fiind admise  în etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității, precum și a evaluării tehnico-financiare, selectate pentru finanțare și transmise pentru precontractare.

Prin implementarea acestor proiecte va fi înlocuit sistemul de iluminat public existent cu un sistem modern cu tehnologie led și va fi realizat un sistem de telegestiune care  permite controlul individual al fiecărui corp de iluminat, precum și reglarea automată a luminozității în funcție de factorii externi.  Sistemul de telegestiune permite, de asemenea, monitorizarea iluminatului public și identificarea în timp real a oricărei defecțiuni apărute în rețea.

”Realizarea și depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri, în principal europene, a reprezentat o prioritate a administrației pietrene în ultimii doi ani, iar roadele încep să apară. Municipiul Piatra-Neamț se va dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 3 ani prin implementarea proiectelor de investiții cu finanțare europeană, realizând și pași importanți în implementarea conceptului de smart-city. Proiectele depuse pentru finanțare europeană  acoperă domenii dintre cele mai diverse și vor contribui în mod substanțial la creșterea confortului și calității vieții cetățenilor. Nu ne oprim aici, vom continua și în perioada următoare să fructificăm orice program  de finanțare prin care putem realiza investiții în Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.


Admin
de Admin aprilie 10, 2019 13:55
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]