29 contracte de finanţare, în valoare de 14,5 milioane euro, au fost semnate la CJ Neamţ

Admin
de Admin ianuarie 25, 2018 15:17

Astăzi, în prezența secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Adrian Gâdea, la Consiliul Judeţean Neamţ, au fost semnate 29 de contracte de finanţare în domeniile infrastructurii rutiere și de sănătate.

Un contract se referă la o sumă de peste 50 de milioane, bani destinați Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamt, în vederea construirii pavilionului secții medicale, o construcție ce va asigura aproape 300 de paturi și care va adăposti secțiile ce acum funcționează în Spitalului Vechi și care nu mai prezintă siguranță pentru pacienți și cadrele medicale.

Alte 12 contracte au fost semnate de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, în domeniul infrastructurii rutiere. Unul dintre contracte este pentru modernizarea drumului Judeţean care face legătura între Mărgineni şi Dochia. Celelalte 11 contracte sunt pentru reabilitarea şi modernizarea podurilor care prezintă deficienţe grave de exploatare. Este vorba de podurile care se găsesc pe drumurile judeţene de pe raza comunei Tazlău (2 poduri), Stăniţa (2 poduri), Valea Ursului (1 pod), Bozieni (1 pod), Bahna (1 pod) şi Borca (4 poduri).

Tot astăzi, 16 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Neamţ au semnat, prin reprezentanţii lor, contractele de finanţare pentru obiective care beneficiază de finanţare prin PNDL 2017-2020.

“Îi felicit pe primarii din Piatra Neamț, Zănești, Bârgăoani, Rediu, Țibucani, Mărgineni, Borca, Grumăzești, Piatra Șoimului, Tașca, Dochia, Gârcina, Bălțătești, Dămuc, Bahna și Brusturi, care au semnat astăzi contracte pentru finanțarea de proiecte ce vor conduce la dezvoltarea și modernizarea localităților pe care le conduc. Prin implementarea proiectelor din Neamț care au obținut finanțare, județul nostru va trece cu adevărat la un alt nivel. Aceste proiecte vor asigura premisele necesare unei dezvoltări economice durabile, vor transforma județul într-unul în care nemțenilor să le placă să trăiască, iar pentru investitori va deveni mult mai atractiv. Le mulțumesc și cu aceasta ocazie colegilor de la guvernare care îmi asigură sprijinul necesar în acest demers! Dar în primul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, nemțenilor, pentru că m-ați pus în poziția de a face toate aceste lucruri pentru județul nostru!” a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

Cele 29 contracte semnate astăzi, însumate, au o valoare de 67 milioane lei (14.5 milioane euro), din care patru contracte înregistrate la MDRAPFE în anul 2017, cu o valoare de 1.725.000 lei.


Admin
de Admin ianuarie 25, 2018 15:17
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget