15 permise reținute de polițiști într-o singură noapte

Admin
de Admin ianuarie 13, 2020 13:54

15 permise reținute și 5 infracțiuni constatate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În noaptea de 11-12 ianuarie, în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț alături de cei ai Serviciului de Ordine Publică,  au intensificat acțiunile în trafic, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Acțiunea polițiștilor a vizat reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Legislația penală încriminează ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe’’ în articolul 336 alineatul 2 din Codul penal, care prevede pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 7 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 4 pentru alte infracțiuni.

La data de 11 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 B, în localitatea Farcașa.

Conducătorul auto din Farcașa, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost condus la unitatea spitalicească, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Admin
de Admin ianuarie 13, 2020 13:54
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget