Veterani de război din Republica Moldova în vizită la Neamţ

Admin
de Admin noiembrie 29, 2016 11:51

20161128_104441O delegaţie compusă din şapte veterani de război din Republica Moldova, însoţiţi de preotul paroh Petru Munteanu, din Săvineşti, dar şi de autorităţi publice locale a vrut să se întălnească şi cu autorităţile judeţene în drumul spre Alba Iulia.
 
Oaspeţii de peste Prut au luptat în războiul de pe Nistru, în anii 1991 şi 1992, un capitol tragic din istoria poporului moldovean pornit de la un conflict între mişcarea de eliberare naţională din Republica Moldova şi forţele din regiunea transnistreană a republicii. Veteranii au vizitat Mănăstirea Putna, au trecut pe la Parohia Sfinţii Voievozi din Săvineşti şi se îndreaptă spre Alba Iulia, pentru a fi prezenţi la sărbătoarea Marii Uniri de la 1 Decembrie. Au cu ei două steaguri tricolore care, după cum au precizat, i-a însoţit şi motivat pe frontul de luptă din 1992.
 
Cuprinşi de emoţie, oaspeţii au transmis mesaje patriotice, de fraternitate cu România, subliniind faptul că avem aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi că doar o frontieră dictată de alţii ne separă. La rândul lor, autorităţile judeţene nemţene au subliniat importanţa existenţei unei relaţii privilegiate cu Republica Moldova şi au făcut apel la unitate şi echilibru în toate acţiunile şi deciziile.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 29, 2016 11:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns