Un nou spaţiu de joacă pentru copiii de la Centrul „Sancta Maria”

Admin
de Admin mai 14, 2018 11:51

Zeci de copii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului de Recuperare de Zi (Sancta Maria) Piatra Neamț, vor avea la dispoziție un nou spațiu de joacă, modern și adaptat nevoilor acestora. Investiția, inaugurată la sfârșitul săptămânii trecute, a fost realizată grație donației făcută de către A.G.M. Lempers, președintele fundației olandeze „Buildings for Mentally Handicapped Children in Romania” care în anii ‘90 a construit centrul cunoscut la acel moment drept Casa Sancta Maria, special pentru copiii cu dizabilități.

Ulterior, clădirile și dotările au fost donate DGASPC, finanțarea și administrarea intrând astfel în sarcina Consiliului Județean. A.G.M. Lempers a continuat să se preocupe de soarta copiilor și s-a implicat pentru ca acestora să le fie bine. Astfel, s-a ajuns și la această donație care a făcut acum posibilă realizarea noului spațiu de joacă. Inaugurarea s-a făcut în prezența domnului Lempers, care s-a declarat emoționat și mulțumit că a putut face o bucurie copiilor cu handicap.

„A fost o dimineață cu un aer prietenesc, încărcată de emoție iar pentru mine cu atât mai mult cu cât m-am bucurat mult să-i întâlnesc pe copii și părinții acestora. Cred că părinții sunt foarte mulțumiți de modul în care terapeuții centrului lucrează cu copiii și de condițiile oferite”, a spus A.G.M. Lempers.

La rândul său, conducerea DGASPC Neamț i-a mulțumit acestuia pentru toată implicarea dovedită. „Domnul Lempers a fost mereu alături de copiii cu dizabilități din Neamț și iată că și acum, cu generozitate, le-a oferit încă un dar special. Suntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut în beneficiul copiilor și avem convingerea că noua investiție îi va ajuta să evolueze frumos”, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

În cadrul Centrului de Recuperare de Zi pentru Copii cu Dizabilități sunt oferite servicii gratuite de kinetoterapie, psihoterapie, logopedie și educație non-formală unui număr de 44 de copii din comunitate și 34 de copii rezidenți.


Admin
de Admin mai 14, 2018 11:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget