Un minor a furat două autoutilitare din curtea unei societăți comerciale din Tupilați

Admin
de Admin noiembrie 12, 2020 18:15

Un minor a furat două autoutilitare din curtea unei societăți comerciale din Tupilați

La data de 11 noiembrie, polițiștii din cadrul Sec?iei de Poli?ie Rurala ?tefan cel Mare în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au documentat activitatea infracțională a unui minor în vârstă de 16 ani, din Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din investigații a reieșit că, la data de 26 octombrie, cel în cauză ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale din Tupilați și apoi într-un birou al societății, de unde ar fi sustras cheile de rezervă ale utilajelor firmei în cauză.

Ulterior, minorul s-ar fi deplasat în locul unde erau parcate vehiculele și ar fi sustras o autoutilitară cu care ar fi părăsit locul faptei. În cursul aceleiași zile, acesta ar fi revenit la sediul societății de unde ar fi sustras cel de-al doilea vehicul.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, una dintre autoutilitare a fost găsită abandonată în extravilanul satului Davideni, iar cea de-a doua a fost depistată în localitatea Strunga din județul Iași.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost recuperat integral de polițiști, cele doua vehicule fiind restituite persoanei vatamate.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate cu operativitate în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Frumos, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea acestor fapte, în județul Iași.

Astfel, în cursul acestei zile, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele celui în cauză de Judecătoria Piatra Neamț.

Minorul a fost condus la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de mâine, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În activități au fost angrenați polițiști și luptători ai Servicului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.


 

Admin
de Admin noiembrie 12, 2020 18:15
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]